T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
GAZİANTEP / ŞAHİNBEY - Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu

NACİYE MEHMET GENÇTEN ORTAOKULU MÜDÜRLÜĞÜNE E-GÜVENLİK OKUL POLİTİKASI VE KURALLARI

 

AMAÇ:

 

¢  Okul politikamız, okulumuzun paydaşları (yöneticiler, öğretmenler, veliler, tüm personel ve öğrenciler)içinhazırlanmışolup,interneterişimivebilgiiletişimcihazlarınınkullanımıiçingeçerlidir.

¢  Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu, E-güvenliğin (e-Güvenlik) , bilgisayarlar, tabletler ve cep telefonları gibi teknolojiyi kullanırken, dijital ortamdaki çocukların ve yetişkinlerin korunması için gerekliliğine inanmakta ve bu doğrultuda gerekli çalışmaları yapmaktadır.

¢  İnternetin ve teknolojinin günlük yaşamın önemli bir parçası olduğuna inanmakta olup çocuklara ve personele riskleri yönetme ve strateji geliştirme yöntemlerinin öğretilmesi konusunda destekleyici çalışmalaryapmaktadır.

¢  Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu, eğitim standartlarını yükseltmek, mesleki çalışmaları desteklemek ve yönetimsel işlevleri geliştirmek için kaliteli internet erişimi sunma yükümlülüğüne sahiptir.

¢  Naciye Mehmet Gençten Ortaokulu,öğrencilerinvepersonelindijitalortamınpotansiyelzararlarındankorunmasını sağlamaklayükümlüdür.

SORUMLULUKLAR:

 

¢  E-güvenlikpolitikalarınıngelişmesinekatkıdabulunmak.

¢  Teknolojiyigüvenlivesorumlukullanmak.

¢  Yenivegelişenteknolojileritakipederekmeslekigelişimiçinsorumlulukalmak.

¢  Güvenlikileilgili oluşabilecek tehlikeyigözlemleyipuygunönlemleralmakveilgili birimlere iletmek

¢Okulsistemveverileriningüvenliğikonusundasorumlulukalmak.

¢  Okuluveiçerisindekilerikorumakiçine-güvenlikkonusundasorumlulukalmak.

 OKUL WEB SİTESİ:


¢  Naciye Mehmet Gençten Ortaokuluolarak web sitemizdeokulumuzun adres,telefon, faxvee posta adres bilgileri bulunmaktadır.

¢  Sitemizde yayınlanan tüm içerikler okul müdürümüzün onayından geçtikten sonra web yayın ekibi tarafından siteye konulmaktadır.

¢  Okulumuzun web sitesi web yayın ekibinin sorumluluğunda olup güçlü güvenlik önlemleri alınmış durumdadır. Öğrenci çalışmaları, velilerinin izinleriyle yayınlanmaktadır.

GÖRÜNTÜVEVİDEOLARINPAYLAŞIMI:

 

¢  Paylaşılan tüm fotoğraf ve videolar okul politikasına uygun şekilde okul idaresinin izni ve onayı ile paylaşılmaktadır.

¢  Okul,resimlerinvevideolarıntümünün,verigüvenliği,KabulEdilebilirKullanımPolitikaları,Davranış Kuralları, sosyal medya, kişisel cihazların ve cep telefonlarının kullanımı gibi diğer politikalar ve prosedürlere uygun şekilde yer almasını sağlayacaktır.

¢  Görüntü politikasına uygun olarak, öğrencilerin resimlerinin / videolarının elektronik olarak yayınlanmasından önce ebeveynlerinden izin alınacaktır.

¢  Veliizniyanındaöğrencinindeizniolmadanfotoğrafıçekilipkullanılmamaktadır.

KULLANICILAR:

 

¢  Öğrencilertarafındanhazırlanacakolanbirvideohenüzhazırlanmadanönce,bununlailgiligörevalan öğrenciler, öğretmenlerinden izin almalıdır.

¢  Paylaşılantümöğrencibazlıetkinliklerde,etkinliköncesindevelilerinizinlerialınmalıdır.

¢  Video konferans, gerekli incelemeler ve risk analizi yapıldıktan sonra resmi ve onaylanmışsiteleraracılığıyla yapılacaktır.

¢  Kullanıcılar, şahsi sosyal medya hesaplarında, okul öğrencileri ve çalışanlarının yer aldığı görselleri, okul yetkili mercileri tarafından onaylanmadan paylaşamazlar

¢  Eğitimselvideo konferansservisleriiçin özeloturumaçma veşifrebilgileriyalnızcapersonellere verilecek ve gizli tutulacak.

İÇERİK:

 

¢  İçerik,öğrencilerinyaş,ilgiveyeterliliklerineuygunolacaktır.

¢  Videokonferansyapılırken,tümkullanıcılarınkatılabileceğisitelerüzerindenyapılacaktır.

¢  Videokonferansyapılmadanöncediğerokullarlailetişimkurulmuşolmasıgerekmektedir.

¢  Okul öğrenci ve çalışanlarını ilgilendiren/içinde bulundurantüm içerik,ancak kontrol ve onay süreçlerinden geçtikten sonra, paylaşıma açık hale gelecektir.

¢  Öğrenciler bilginin erişimi ve değerlendirilmesi becerisi, internetin etkili kullanımı konusunda eğitilecektir.

İNTERNETİNVEBİLİŞİMCİHAZLARININGÜVENLİKULLANIMI:

 

¢  İnternet; bilgiye ulaşmakta en önemli araçlardan biri haline gelmişken, bunu okuldaki müfredat ile İlişkilendirerekdoğrubilgiye engüvenli şekildeöğrencilerimiziveöğretmenlerimizi ulaştırabiliyoruz.

¢  İnterneterişimlerimiziöğrencilerimizinyaşveyeteneklerinegöreentegreetmişdurumdayız.


¢  Tümokulumuzaaitbilişimcihazlarımızıkullanımpolitikamızauygunşekilde,gereklifiltrelemeleri Yaparak güvenli hale getirmiş durumdayız.

¢  Tüm çalışanlarımız, velilerimiz ve öğrencilerimiz etkili ve verimliçevrimiçi materyallerin kullanımı konusunda bilgilendirilmiştir

¢  E-güvenlik ve siber zorbalık konuları belli derslerimizin yıllık planlarına dahil edilmiş olup,bu konularda yıl içinde öğrencilere bilgi aktarımı devam etmektedir.

¢  Çevrimiçi materyaller öğretme ve öğrenmenin önemli bir parçası olup müfredat içinde aktif olarak kullanılmaktadır.

¢  Güvenliinternetgünüokulumuzdakutlanmaktadır.

¢  Okulumuz 5651 Sayılı “İnternet Ortamında Yapılan Yayınların Düzenlenmesi ve Bu Yayınlar Yoluyla İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun” hükümlerine uygun güvenlik prosedürlerini uygulamaktadır. Kurumsal bir yapıya sahip Antivirüs uygulaması kullanılmaktadır.MEBtarafındanerişimkısıtlamasıbulunmaktadır.


Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 13:21 - Görüntülenme: 26
  Beğen | 0  kişi beğendi